Quote las in De Telegraaf de kop: ‘Miljonairs schieten Kroymans te hulp’ en ging op onderzoek uit. In zijn julinummer (vanaf 18 juni in de winkel) besteedt Quote uitgebreid aandacht aan het infuus voor Kroymans. In de Quote 500 staat Kroymans op nummer 67 met 405 miljoen euro vermogen. De rijkste van de vier vrienden is ongetwijfeld Jan van den Broek, van supermarktconcern Dirk (met ook reisbureau D-reizen, drogisterijketen Dirx en slijterij Dirck III) bestieren. De Van den Broekjes zijn goed voor 600 miljoen euro (nummer 41 in de Quote 500). Peter Karsten is succesvol transportondernemer uit het Noord-Hollandse Oosterblokker, die groot werd met bevoorrading van supermarktketens en levering aan horeca. De derde, Albert Hendriks, komt uit Drenthe en is eigenaar van een grote bakkerijketen. Modeman Frans Zantman (zoon Pascal is succesvol met de Zantman Modegroep) is de laatste musketier. Die laatste noemt Kroymans een echte ondernemer. ‘Frits is geen man die ergens met zijn centen gaat rentenieren op een eiland, hij heeft spanning en uitdagingen nodig. Zo leeft hij zijn hele leven al en zo zal hij ook blijven leven.’

 

Cor van Zadelhoff, ’s lands rijkste en bekendste makelaar (Quote 500 nr. 108 met minstens 273 miljoen euro) bevestigt zijn betrokkenheid aan Quote. ‘Dat klopt, maar verder ga ik er niks over zeggen. We hebben met z’n allen besloten er verder niet over naar buiten te treden.’  Wel wil Van Zadelhoff kwijt dat het faillissement Frits Kroymans dwars door de ziel zou snijden. ‘Frits moet eerst even afstand nemen’, vervolgt Van Zadelhoff. ‘Daarom nemen wij, als vrienden, alles voorlopig even in handen, want hij is er op dit moment natuurlijk veel te emotioneel bij betrokken. Maar Frits heeft wel degelijk een belang in de nieuwe vennootschap, want uiteindelijk moet het toch weer gewoon zijn tent worden.’

 

Ook Spyker-baas Victor Muller is een van Kroymans’ allerbeste vrienden, en zelfs zijn zwager. Maar die stopt elke cent die hij (nog) heeft in Spyker, weet Quote. Muller laat vanuit Engeland aan het blad weten dat alles wat hij Frits te melden heeft privé is en ‘niet voor publicatie geschikt’.  Aan auto’s importeren, waagt Kroymans zich niet meer. Aan de Hilversummer Soestdijkerstraatweg, de plek waar het veertig jaar geleden allemaal begon, gaat Kroymans in een nieuw pand Ferrari’s verkopen en daarnaast Aston Martin en Jaguar.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding