Nieuwe internationale regels gaan eisen dat auto’s voor een onomstreden waarde op de balans worden gewaardeerd. Ook banken vragen steeds vaker om een onderbouwde waardebepaling van de autovoorraad of – vanaf 2010 – het leasepark. Gezien die behoefte aan onafhankelijke waardebepaling heeft Autodata Nederland zijn ATSwizz taxatiesysteem ter auditering aan KPMG aangeboden.

De accountantsgroep gaf onlangs haar goedkeuringscertificaat af voor het proces waarmee ATSwizz tot de waardebepalingen komt. Het online autotaxatie- en voertuiginformatiesysteem biedt objectieve, actuele waardebepalingen op kentekenniveau en gedetailleerde voertuiginformatie op basis van VGS van RDC datacentrum. "Met deze certificering kunnen we nu de complete basis leveren voor de correcte autowaardebepaling voor ieder bedrijf", zegt Autodata-directeur Wil Brouwer. "We hebben KPMG volledig inzage in onze ‘keuken’ gegeven en zijn blij met dit baanbrekende resultaat."