Een mogelijke oorzaak hiervan kan de recente invoering van de slooppremie zijn. De meeste occasions zijn meer waard geworden, een enkel model liet zelfs een stijging zien van meer dan drie procent. Van een beperkt aantal modellen zijn de prijzen over de afgelopen maand verder gedaald.

Dat blijkt uit onderzoek door Vroemm.nl naar de prijzen van honderd populaire occasions.

Er bestaat veel verschil tussen merken en modellen. Het onderzoek bevestigt dat grote dieselauto’s in de regel meer afschrijven dan kleine benzineauto’s. De kleine Japanse en Europese auto’s doen het in dit verband dan ook goed.

Over de afgelopen maand blijken de occasionprijzen van de merken Nissan, Citroen en Volvo relatief sterk te zijn gestegen. De occasionprijzen van Suzuki en Mitsubishi laten in deze periode juist een daling zien. Sommige auto’s, zoals de Ford Ka en de Nissan Primera laten een relatieve stijging zien van meer dan drie procent sinds mei 2009. Voor andere modellen, zoals de Hyundai Matrix en de Mitsubishi Space Star, blijkt echter dat de prijs voor een occasion met dezelfde kenmerken juist meer dan drie procent gedaald is.

Zie tabel voor Top 10 meest waardevaste auto’s en Top 10 minst waardevaste auto’s.

De complete lijst van honderd populaire auto’s is te raadplegen op www.vroemm.nl/autorestwaarde .

 

 waardevasttabel.JPG

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding