Dat meldt De Telegraaf. Op alle auto’s in de showroom van Maranello zou beslag zijn gelegd door Borsato-manager en TEG-aandeelhouder Paul Brinks. Zelfs de wagens van klanten die voor reparatie in Hilversum stonden, werden geconfisqueerd. Dit bleek eerder deze week in een rechtszaak, aangespannen door Maranello-compagnon Marco de Graaf tegen Brinks. Die zou zoveel financiële problemen hebben door de situatie bij TEG dat hij de miljoenen euro’s die hij sinds 2005 zegt te hebben geïnvesteerd in Maranello, per direct terugeist, aldus de ochtendkrant op zijn website. Maar al dat geld zou inmiddels zijn gebruikt om in heel Europa klassieke auto’s aan te kopen. Bovendien is de markt voor dit soort wagens door de financiële crisis veel slechter geworden. Compagnon De Graaf eist daarom naast opheffing van het beslag vooral extra tijd om de auto’s voor een redelijke prijs te kunnen verkopen. Maar daar wil Brinks niets van weten.
De Telegraaf beschijft de rechtzaak in het artikel plastisch: ‘De rechtszaak zelf lijkt wel een theaterstuk. Zo zit Paul Brinks het grootste deel van de tijd mistroostig naar de grond te staren. Zijn vriendin Sussane Kroes (31), sinds het opkomen van Brinks problemen benoemd tot bestuurder van zijn privé-investeringsmaatschappij MMI, ziet zo wit rond haar neus dat ze elk moment lijkt flauw te vallen. Naast haar zit een wild bewegende advocaat Chris de Jong, vriend van Brinks, die nota bene tot voor kort zelf op het punt stond een aandeel in TEG te nemen. Volgens De Jong is er sprake van een boekhoudkundige chaos bij Maranello, en zouden er tientallen auto’s zijn verduisterd. Maar daarmee maakt hij weinig indruk op rechtbankpresident Rullmann. Zij raakt eerder geïrriteerd omdat bewijs van verduistering niet kan worden gepresenteerd. "Dat zijn dan wel heel gemakkelijke beschuldigingen", vermaant de rechter. Brinks en De Graaf besluiten uiteindelijk na een zitting van twee uur in te stemmen met een bemiddelingsvoorstel van de rechtbank. Zij gaan de komende weken proberen hun zakelijke belangen te ‘ontvlechten’. Mislukt dat, dan doet de rechtbank alsnog uitspraak.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding