Jaap Timmer, bestuurslid Vereniging ROB,  deelde de succesfactoren en ambities van ROB-NET. Frank van Klink, directeur XLLease, toonde aan dat ook de minder grote marktspelers volop kansen kunnen benutten om aan te sluiten op branche-initiatieven. Voor deze partijen is standaardisatie eveneens de sleutel voor procesintegratie. De dealer is de belangrijke hub in de keten. Hans Bresser, manager Bovag Autobedrijven, liet vanuit het dealerperspectief zien hoe nieuwe samenwerkingsmodellen succesvol kunnen zijn in een sterk veranderende omgeving. Ook voor de schademarkt liggen nieuwe vormen van samenwerking voor de hand. Door samenwerking 2.0 kan volgens Johan van Klinken, algemeen directeur CARe, goed worden ingespeeld op de trends in de schademarkt. Een kijkje in een andere keuken werd gegeven door Leo Lucas, commercieel directeur RDC. De vergevorderde procesintegratie in de luchtvaartindustrie kent vele parallellen naar de mobiliteitsector.
Samenwerking in procesintegratie waarbij gebruik wordt gemaakt van standaards biedt dan ook voor alle partijen in de mobiliteitsector goede kansen. Met deze conclusie van dagvoorzitter Gerrit Schipper, algemeen directeur RDC werd dit eerste seminar afgesloten.

Er is bij de deelnemers een sterke behoefte aan kennisoverdracht en samenwerking. RDC zal begin 2010 deze cyclus voortzetten.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding