"Maar geef me nog even rust. We hebben nog ongeveer een maand windstilte nodig", zegt de Gooise autohandelaar in De Gooi- en Eemlander. Een verslaggever van die krant had gisteren een spontaan gesprek met Kroymans in de Hilversumse Ferrari-showroom. Het is voor het eerst sinds het instorten van zijn auto-imperium dat de zwaar afgeschermde Kroymans zelf reageert.

Natuurlijk heeft ‘mister Ferrari’ een ellendig jaar achter de rug. Maar dat betekent niet dat hij als een geknakt man door het leven gaat, stelt De Gooi- en Eemlander vast. "Zo oogt de bijna zeventigjarige niet en zo uit hij zich al helemaal niet", aldus de krant. Kroymans, strijdlustig: "Ik ben niet zomaar een onnozele jongen die zich omver laat blazen door wat tegenwind en negatieve publiciteit."

Het rampjaar van Kroymans werd zondagavond nog eens belicht door het tv-programma Zembla – zonder weerwoord van Kroymans, ondanks dringende oproepen Uiteraard keek hij wel, maar inhoudelijk reageren kan hij ook nu niet. "Dat is gewoon niet handig." En over het programma zegt hij: "Typisch Vara." Toch slaagt hij er niet helemaal in zijn frustratie te verbergen, vindt De Gooi- en Eemlander. "Nergens hoor of lees je over wat ik hier in vijftig jaar heb opgebouwd. Het is alleen maar negatief. Maar het waren de Amerikanen die failliet gingen en mijn bedrijven hebben meegesleurd."

Kroymans maakt duidelijk dat zijn zakelijke wederopstanding draait om de vestiging in Hilversum, waar behalve zijn lievelingsmerk Ferrari ook Aston Martin en Jaguar aan de man worden gebracht. "Hier ga ik door, er komt groot nieuws aan."

De reacties op de website van De Gooi- en Eemlander zijn overigens vernietigend.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding