Voorzitter Geert Vermeer van Bovag Autodealers is op 26 en 27 november gastheer van  Nada-president Brady, die graag inging op de uitnodiging naar Nederland te komen. Vermeer: "Zoals bekend loopt er momenteel een grootschalig onderzoek naar de toekomst van de autoretail, waarvan we op ons Dealercongres in  maart de resultaten presenteren. De visie en opinie van de voorman van de Amerikaanse autodealers zijn daarvoor natuurlijk gewichtige input. Vandaar onze uitnodiging." Onderwerpen die de revue zullen passeren, zijn de economische crisis, de stand van zaken bij de Amerikaanse autoproducenten en de mondiale automarkt. Uiteraard staat de rol van de merkdealer daarbij steeds centraal. Vermeer: "Op een aantal terreinen loopt de VS op ons voor in positieve en in negatieve zin. Daar kunnen we van leren. Daar kunnen we ons voordeel mee doen in het kader van ons onderzoek naar de toekomst van de autoretail. Reken erop dat de weerslag van onze gesprekken terug te vinden zal zijn in onze visie op de autoretail in 2015." Niet alleen Geert Vermeer spreekt met Phillip Brady. De Amerikaan zal ook gesprekken voeren met leden van Bovag. Zo schuift hij onder meer aan bij het holdingoverleg van Bovag-autodealers.

 

Phillip D. Brady is sinds juni 2001 president van National Automobile Dealers Association. Hij verdiende zijn sporen onder meer in het Witte Huis in dienst van Reagan en Bush senior, en als vice president en general counsel bij de American Automobile Manufacturers Association. Nada is opgericht  in 1917 en vertegenwoordigt bijna twintigduizend dealers, samen goed voor meer dan  43 duizend outlets. Brady stuurt zo’n vijfhonderd medewerkers aan, die zich grotendeels op dezelfde terreinen bewegen als de medewerkers van Bovag: onder meer politieke lobby, public relations, onderwijs en pensioen, dialoog en samenwerking met andere partijen en onderzoek.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding