Eerst de Insignia, dan de nieuwe Astra, nu de Ampera: de nieuwe modellen en prototypes van Opel ontvangen de ene internationale onderscheiding na de andere. In de laatste twaalf maanden waren het er ruim veertig.

De jongste winnaar is de Opel Ampera, een elektrische auto met ruime actieradius die eind 2011 wordt gelanceerd. Hij won pasgeleden de "Trophée de l’Innovation" van het gespecialiseerde Franse tijdschrift L’Automobile Magazine, dat de Ampera prees om zijn revolutionaire en milieubewuste emissievrije aandrijving. De Ampera is uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik en kan tot zestig kilometer zuiver elektrisch rijden met zijn lithium-ionaccu. Bij langere ritten wordt hij ook aangedreven door de elektromotor, die elektrisch wordt gevoed door een kleine verbrandingsmotor die de actieradius van de Ampera uitbreidt tot ruim vijfhonderd kilometer.

"Met deze onderscheiding voor de Ampera toont Opel opnieuw over welke innovatieve kracht het merk beschikt. Hiermee sluit onze elektrische auto naadloos aan bij de meermaals bekroonde Astra en Insignia," aldus Alain Visser, vice president sales, marketing & aftersales voor Opel. "Deze drie modellen belichamen een nieuw tijdperk voor Opel, waarbij zeer geavanceerde en toch betaalbare technologieën op grote schaal worden geïntroduceerd."