Particuliere occasionkopers kiezen dus steeds vaker voor de aankoop van een auto bij een bedrijf dan van een andere particulier, concludeert de Bovag uit cijfers van het RDC. Met name de Bovag-garantie zou een occasionaankoop bij de vakhandel aantrekkelijk maken. Een rol spelen ook de onderhoudsbeurt bij aflevering en de montage van zelf gekozen accessoires.

In 2009 zijn ruim 1.8 miljoen gebruikte auto’s verkocht in Nederland. Dat is anderhalf procent minder dan in 2008. De sloopregeling heeft een positieve invloed gehad op de occasionverkoop. Van de ruim vijftigduizend transacties onder de sloopregeling in 2009 werd in 76 procent van de gevallen een gebruikte auto teruggekocht. Juni 2009 was een topmaand: garagebedrijven verkochten meer dan 100 duizend gebruikte auto’s aan particulieren. Het maandgemiddelde lag in 2009 op 87 duizend. Voor 2010 verwacht Bovag een stabilisering van het aantal verkochte occasions. De koper heeft dezelfde voorkeur als degene die een nieuwe wil: kleine en zuinige auto’s zijn gewilder dan grotere modellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding