Het jaarresultaat na belastingen over 2009 zal boven de anderhalf miljoen euro uitkomen. De definitieve cijfers over 2009 maakt Stern bekend op 18 maart. Het beursgenoteerde Stern heeft zijn bestaande bankfaciliteiten, die zouden aflopen op 31 maart, verlengd tot 31 juli 2011. Daarmee blijft de groep naar eigen zeggen beschikken over ‘ruime liquiditeit’, die mogelijkheden biedt voor autonome groei en acquisities. Met het huidige consortium van banken (ING, Fortis, Rabo) is een aanpassing overeengekomen van de bestaande bankfaciliteiten. Voor SternLease geldt voortaan een hogere kredietlimiet (90 in plaats van 82,5 miljoen), voor de overige activiteiten een lagere (110 in plaats van 130 miljoen).

Stern heeft de lopende franchiseovereenkomst met Budget Rent a Car overigens opgezegd.

De overeenkomst eindigt komende zomer. Vanaf dat moment gaat Stern zelf verder met verhuuractiviteiten, onder de benaming SternRent. Behalve een sterke positionering van het merk Stern is er nog een voordeel: het wegvallen van ‘de relatief hoge franchisekosten van Budget Rent A Car’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding