Met die formule gaat Allocar verder dan bestaande autoverkoopsites, meldt autointernationaal.nl. De consument stuurt Allocar een SMS met het kenteken en de kilometerstand van zijn auto, waarna hij twee berichten retour ontvangt. Eén bericht bevat informatie over de geschatte waarde van de huidige auto, het andere de zogenaamde Allocar-code. Met deze code kan de klant op Allocar.nl zijn eigen taxatierapport maken en de gegarandeerde waarde definitief vastleggen.

Allocar garandeert de afgegeven waarde in samenwerking met ‘In de Wal Auto’s’,  specialist op het gebied van in- en verkoop van gebruikte auto’s. Met de afgegeven gegarandeerde inruilwaarde weet de consument meteen wat hij moet bijbetalen op de nieuwe auto. Allocar biedt milieuvriendelijke nieuwe auto’s aan met energielabel A en B tot circa achttienduizend euro. Ze worden geleverd door geselecteerde Bovag-merkdealers.

Volgens Allocar-eigenaar Jan Mulders zorgt zijn website voor transparantie. "De klant kent de korting op de nieuwe auto en de inruilwaarde van zijn huidige. Wij zijn er van overtuigd dat door deze manier van online inruilen de verkoop van nieuwe auto’s via internet in een stroomversnelling zal raken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding