ABN Amro: autobranche vertoont herstel

Het Economisch Bureau van ABN AMRO voorspelt dat het Nederlandse bedrijfsleven voor eind september 2010 overeind zal krabbelen. De autobranche vertoont zelfs al herstel.

Dit blijkt uit de derde editie van ABN AMRO’s kwartaalrapport, de SectorScope. Het tweede opeenvolgende kwartaal laat de SectorScope een duidelijke verbetering zien: de autobranche vertoont op dit moment al daadwerkelijk herstel.

Jacques van de Wal, Hoofd Sector Research, schrijft dit herstel toe aan het ongekend diepe dal waarmee de branche is geconfronteerd. "Er is sprake geweest van uitgestelde vraag, zowel bij de verkoop van nieuwe personenauto’s als in het onderhoud. Over de nieuwverkopen is ABN AMRO gematigd optimistisch. Wij verwachten een groei van 5 tot 10%, wat neerkomt op een verkoop van circa 420.000 personenauto’s."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ABN Amro: autobranche vertoont herstel - Automobielmanagement.nl

ABN Amro: autobranche vertoont herstel

Het Economisch Bureau van ABN AMRO voorspelt dat het Nederlandse bedrijfsleven voor eind september 2010 overeind zal krabbelen. De autobranche vertoont zelfs al herstel.

Dit blijkt uit de derde editie van ABN AMRO’s kwartaalrapport, de SectorScope. Het tweede opeenvolgende kwartaal laat de SectorScope een duidelijke verbetering zien: de autobranche vertoont op dit moment al daadwerkelijk herstel.

Jacques van de Wal, Hoofd Sector Research, schrijft dit herstel toe aan het ongekend diepe dal waarmee de branche is geconfronteerd. "Er is sprake geweest van uitgestelde vraag, zowel bij de verkoop van nieuwe personenauto’s als in het onderhoud. Over de nieuwverkopen is ABN AMRO gematigd optimistisch. Wij verwachten een groei van 5 tot 10%, wat neerkomt op een verkoop van circa 420.000 personenauto’s."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding