Leaseplan geeft particulieren 2,52 procent rente, met maandelijkse rentebijschrijving. De termijndeposito’s lopen tot 4 procent. Hun eigen plan met particulier spaargeld (en van bedrijven) zetten ze in de advertentie zonder omwegen uiteen: hun financieringsbasis verbreden. ‘Omdat we ervoor kiezen onze activiteiten zo divers mogelijk te financieren. Het aantrekken van gelden van zakelijke en particuliere spaarders past goed in deze strategie.’

Op de website legt de bank de nadruk op de veiligheid van sparen bij Leaseplan Bank met de drieklapper: ‘Eerlijke en transparante spaarproducten’, ‘Gevestigde Nederlandse bank sinds 1993’ en ‘Valt onder het depositogarantiestelsel’.

Het reclamebureau van Leaseplan Bank is Selmore in Amsterdam (ook het reclamebureau van Skoda Nederland), dat in januari ABN Amro als opdrachtgever erbij kreeg. Ingewijden verwachten dat Selmore het Leaseplan Bank-account nu dan ook zal opzeggen.