Bijna een op de drie respondenten is bang door de kredietcrisis een te lage prijs voor de auto te krijgen. Zo’n een op de tien vreest zelfs dat hij of zij de auto helemaal niet verkocht krijgt. Particuliere autoverkopers besteden daarom veel aandacht aan de verkoop van hun wagen. De overgrote meerderheid (87 procent) geeft extra geld uit om de auto goed voor de dag te laten komen. Zestien procent laat een apk-keuring doen en ruim zeven procent besluit kleine gebreken te laten repareren.

Op Marktplaats is tegenwoordig een kant-en-klare koopovereenkomst te downloaden. Ook staat er een uitgebreide lijst met tips en tricks voor de verkoop door en aan particulieren.

Marktplaats zegt de grootste autosite van Nederland te zijn omdat de groep auto’s ruim een miljoen unieke bezoekers per maand krijgt. Per dag worden er meer dan vijfduizend advertenties van zowel particulieren als autobedrijven in deze groep geplaatst.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding