De netto omzet liep vorig jaar met 104 miljoen euro terug, om uit te komen op 828,7 euro. De daling met elf procent heeft zich vrijwel geheel voorgedaan bij de Stern-dealers en was volgens de onderneming iets lager dan de landelijke tendens.

De bruto marge op personen- en bedrijfsauto’s heeft, door het terugvallen van de vraag in 2009, weliswaar onder druk gestaan, maar heeft nog wel duidelijk bijgedragen aan het resultaat. De marge op gebruikte auto’s herstelde "significant". De gang van zaken bij Stern Diensten is het gehele jaar bevredigend geweest, behalve bij de verhuuractiviteiten: die werden geconfronteerd met verslechterde marktomstandigheden.

In de tweede helft van 2009 is volgens de Stern Groep "geleidelijk enig herstel opgetreden". De markt voor personenauto’s krabbelt sneller op dan die voor lichte bedrijfswagens. Parallel aan de verbeterde situatie op de personenwagenmarkt laten ook de after sales en andere dienstverlening per saldo enige groei zien. Niettemin vindt de Stern Groep ook 2010 een jaar om behoedzaam te opereren. De interne bezuinigingsoperatie Stormvogel blijft dan ook van kracht. Daarmee en met "verdere verbetering van bedrijfsprocessen" verwacht Stern in 2010 "een duidelijke operationele winst te boeken en de gezonde financiële positie verder te verbeteren."