Stern, dat zegt voorzichtig te zijn, sluit overnames zeker niet uit. ‘We denken hierbij aan selectieve overnames, die direct bijdragen aan de winst.’
De beursgenoteerde onderneming houdt er rekening mee dat het herstel in de autobranche tijdelijk is. "We hebben gezien dat de markt aan het stabiliseren is vanaf de tweede helft van 2009, maar gezien de oplopende werkloosheid en de onzekerheid over het economisch herstel blijven we voorzichtig", zegt Van der Kwast. "Onze plannen voor 2010 zijn gebaseerd op een gelijke markt als in 2009. Een meevaller is welkom, maar we willen daar geen rekening mee houden."
Van der Kwast houdt de mogelijkheid open dat de inkoop van aandelen op termijn weer op de agenda komt te staan. "Op dit moment doen we daar nu even niets mee. De huidige koers van het aandeel ligt ongeveer twintig procent onder de intrinsieke waarde. Als dat zo blijft, is het inkopen van aandelen een optie", zegt de bestuursvoorzitter.
Analist Maarten Altena van SNS Securities stelt in reactie op de cijfers dat de outlook van Stern aan het verbeteren is. Hij wijst op verbeterende marges, aantrekkende omzetverwachtingen en hogere kostenbesparingen in 2010. Het aandeel Stern sloot donderdag 1,6 procent hoger op 18,99, nadat het woensdag al 2,5 procent steeg.
Bron: Dow Jones Nieuwsdienst