Spyker sluit overeenkomst in China

Spyker Cars in Zeewolde heeft gemeld een overeenkomst voor de distributie van sportauto’s in China te hebben getekend.

Het gaat om een overeenkomst met de leidende Chinese auto-importeur CATC in Peking.

Naast distributie en het openen van showrooms zal CATC de Spyker-auto’s in het hele land gaan presenteren op automarkten.
Spyker hoopt op deze manier de verkoop in China fors op te krikken. Topman Victor Muller spreekt over ‘een nieuwe fase’ voor Spyker. Volgens Muller is de Chinese klantenkring voor Spyker geheel anders dan in Europa. In het westen kopen rijke mensen vaak eerst een bekend merk sportauto, zoals een Ferrari, en later pas een Spyker. In China heeft Spyker juist veel "first-time buyers", aldus Muller. Spyker werd in 2004 actief op de Chinese markt. Sinds die tijd verkocht het bedrijf 20 tot 22 auto’s in het land. Spyker noteert aan de Amsterdamse beurs drie procent hoger op 3,20 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Spyker sluit overeenkomst in China - Automobielmanagement.nl

Spyker sluit overeenkomst in China

Spyker Cars in Zeewolde heeft gemeld een overeenkomst voor de distributie van sportauto’s in China te hebben getekend.

Het gaat om een overeenkomst met de leidende Chinese auto-importeur CATC in Peking.

Naast distributie en het openen van showrooms zal CATC de Spyker-auto’s in het hele land gaan presenteren op automarkten.
Spyker hoopt op deze manier de verkoop in China fors op te krikken. Topman Victor Muller spreekt over ‘een nieuwe fase’ voor Spyker. Volgens Muller is de Chinese klantenkring voor Spyker geheel anders dan in Europa. In het westen kopen rijke mensen vaak eerst een bekend merk sportauto, zoals een Ferrari, en later pas een Spyker. In China heeft Spyker juist veel "first-time buyers", aldus Muller. Spyker werd in 2004 actief op de Chinese markt. Sinds die tijd verkocht het bedrijf 20 tot 22 auto’s in het land. Spyker noteert aan de Amsterdamse beurs drie procent hoger op 3,20 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding