Budget en Avis behoren tot hetzelfde moederbedrijf, de Amerikaanse Avis Budget Group. In 2003 werd de merknaam Budget via Avis Europe in de Nederlandse markt gezet. Een jaar later kocht automobielbedrijf Stern Groep de franchiseactiviteiten van Budget Rent a Car.

Begin 2010 kondigde dat bedrijf aan daar afscheid van te nemen. Stern gaat wel verder in de autoverhuur, maar dan onder de naam SternRent. Volgens een woordvoerder van Budget wilde het moederbedrijf ‘het sterke merk’ behouden voor de Nederlandse markt. "Uiteindelijk bleek dit de meest logische keuze". Budget richt zich wat meer op de consumentenmarkt dan Avis. De merken delen in Nederland een vloot, die bestaat uit ongeveer 3.000 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding