Volvo roept bijna 30.000 auto’s terug

Volvo roept in Europa 29.299 auto’s terug voor een mogelijk probleem met de bevestiging van de versnellingspook.

Het gaat om wagens met een handgeschakelde 6 versnellingsbak van modeljaar 2010-2011, van de types C30, C70, S40, S80, V50, V70, XC60, XC70 en XC90. Het mogelijke mankement kan ertoe leiden dat bestuurders geen versnelling kunnen kiezen of niet meer tussen versnellingen kunnen schakelen. Volvo zal de getroffen klanten per brief op de hoogte brengen van het euvel.

Het mankement heeft tot op heden geen ongevallen veroorzaakt, zo benadrukt een woordvoerder van Volvo, die zei dat het probleem makkelijk te verhelpen is. Het gaat vooral om auto’s in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland. De eigenaren van de auto’s kunnen naar een lokale garage waar het mankement binnen een uur is te herstellen, aldus de woordvoerder. Momenteel onderzoekt Volvo Nederland wat de gevolgen zijn voor ons land. In België moeten 1.890 exemplaren terug naar de dealer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo roept bijna 30.000 auto’s terug - Automobielmanagement.nl

Volvo roept bijna 30.000 auto’s terug

Volvo roept in Europa 29.299 auto’s terug voor een mogelijk probleem met de bevestiging van de versnellingspook.

Het gaat om wagens met een handgeschakelde 6 versnellingsbak van modeljaar 2010-2011, van de types C30, C70, S40, S80, V50, V70, XC60, XC70 en XC90. Het mogelijke mankement kan ertoe leiden dat bestuurders geen versnelling kunnen kiezen of niet meer tussen versnellingen kunnen schakelen. Volvo zal de getroffen klanten per brief op de hoogte brengen van het euvel.

Het mankement heeft tot op heden geen ongevallen veroorzaakt, zo benadrukt een woordvoerder van Volvo, die zei dat het probleem makkelijk te verhelpen is. Het gaat vooral om auto’s in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland. De eigenaren van de auto’s kunnen naar een lokale garage waar het mankement binnen een uur is te herstellen, aldus de woordvoerder. Momenteel onderzoekt Volvo Nederland wat de gevolgen zijn voor ons land. In België moeten 1.890 exemplaren terug naar de dealer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding