Succesvolle verkoopstart Volvo S60

De eerste verkoopresultaten van de nieuwe S60 stemmen de Zweden tot tevredenheid: meer dan twintigduizend orders sinds de verkoopstart in mei.

"Daarmee is de verkoopstart bijna even imponerend als indertijd bij de XC90", aldus woordvoerder Olle Axelson. De S60 is sinds 14 juni in productie, maar omdat de fabriek in Gent nog in de opstartfase zit, kan men daar de orderstroom niet bijbenen. "Levertijden zijn daardoor onvermijdelijk."

In eigen land heeft Volvo trouwens een prima verkoopmaand achter de rug. Er kon met 18,1 procent worden geplust en op jaarbasis bedraagt de afzet groei zelfs 23,4 procent. Sowieso kan 2010 voor de Zweden niet meer stuk, stelt Axelson: "we bieden momenteel het juiste modelgamma aan en kunnen de auto’s bieden die de consument wil hebben."

Sprekend voorbeeld van die stelling is de ophanden zijnde stationwagon – de V60. Na de zomer gaat die in Torslanda in productie. Zeker in ons stationcarminnende land moet die het nog beter gaan doen dan de sedan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Succesvolle verkoopstart Volvo S60 - Automobielmanagement.nl

Succesvolle verkoopstart Volvo S60

De eerste verkoopresultaten van de nieuwe S60 stemmen de Zweden tot tevredenheid: meer dan twintigduizend orders sinds de verkoopstart in mei.

"Daarmee is de verkoopstart bijna even imponerend als indertijd bij de XC90", aldus woordvoerder Olle Axelson. De S60 is sinds 14 juni in productie, maar omdat de fabriek in Gent nog in de opstartfase zit, kan men daar de orderstroom niet bijbenen. "Levertijden zijn daardoor onvermijdelijk."

In eigen land heeft Volvo trouwens een prima verkoopmaand achter de rug. Er kon met 18,1 procent worden geplust en op jaarbasis bedraagt de afzet groei zelfs 23,4 procent. Sowieso kan 2010 voor de Zweden niet meer stuk, stelt Axelson: "we bieden momenteel het juiste modelgamma aan en kunnen de auto’s bieden die de consument wil hebben."

Sprekend voorbeeld van die stelling is de ophanden zijnde stationwagon – de V60. Na de zomer gaat die in Torslanda in productie. Zeker in ons stationcarminnende land moet die het nog beter gaan doen dan de sedan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding