De omzet uit de verkoop van navigatiesystemen was met 362 miljoen euro in Q2 vrijwel gelijk aan Q2 in 2009. Dat lijkt goed nieuws voor degenen met een aandeel TomTom, want traditioneel doet het bedrijf het in de tweede helft van het jaar (met name de feestmaand) het beste qua omzet en winst. Het management gaat er nog steeds vanuit dat in 2010 de omzet en winst per aandeel op het niveau van 2009 zullen blijven.

In een krimpende markt van losse navigatiekastjes wist TomTom een grotere hap uit de koek te nemen. Niet alleen in Europa maar ook in de VS was dat het geval. Hoeveel apparaten aan de man werden gebracht is niet duidelijk: sinds afgelopen kwartaal maakt TomTom daar geen melding meer van.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding