Sinds de lancering afgelopen februari brachten spaarders ruim een miljard euro onder bij LeasePlan Bank. De verwachting is dat de pauze voor nieuwe klanten volgende week ingaat, waarbij er nu nog ruimte is voor duizend nieuwe klanten. De internetspaarrekening van LeasePlan Bank is een voor de Nederlandse markt ‘vernieuwend product’, vindt LeasePlan. De bank biedt op zijn spaarrekening namelijk een rente die automatisch de marktrente volgt, verhoogd met een opslag. Een ander belangrijk kenmerk van de internetspaarrekening is dat de rente maandelijks wordt bijgeschreven. In de afgelopen periode vonden meer dan vijftigduizend klanten hun weg naar de bank, zegt LeasePlan. Die moeten dus gemiddeld twintigduizend euro hebben ingelegd.

LeasePlan Corporation is van start gegaan met de internetspaarbank om zijn financieringsbasis te verbreden. Eerder gaf LeasePlan aan op de middellange termijn tussen de tien en twintig procent van de totale financieringsbehoefte met spaargeld te willen financieren. In een toelichting zegt cfo Guus Stoelinga: "Door de overweldigende toestroom van spaargelden zullen we op korte termijn onze doelstelling voor dit jaar bereiken. We streven naar evenwichtige financiering van de balans en daarom zullen we binnenkort tijdelijk geen nieuwe klanten aannemen."

LeasePlan Corporation gaf vandaag ook inzicht in de financiële resultaten van het hele bedrijf LeasePlan over de eerste zes maanden van 2010. De nettowinst steeg van 61 miljoen naar 90 miljoen euro. Ook de solvabiliteit van het bedrijf ontwikkelde zich positief. LeasePlan presenteert op 30 augustus 2010 de volledige resultaten over de eerste helft van 2010.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding