Via deze webwinkel kan de consument geheel vrijblijvend een offerte van elke Smart aanvragen, een nieuwe Smart kopen (vaak met fikse korting) en zijn eigen auto inruilen. De nieuwe site is per 1 september operationeel.

Over het extra verkoopkanaal zegt Sjoerd Bongers van het bedrijf: "We merken dat we in onze showroom voornamelijk mensen uit de regio over de vloer krijgen. Smart-geïnteresseerden van buiten ons marktgebied blijken veel moeilijker te benaderen. Nu we Smartkopen.nl hebben ontwikkeld, kunnen we iedereen in Nederland met belangstelling voor een Smart een prachtig voorstel doen."

In een paar stappen stelt de consument zijn Smart samen. De vrijblijvende offerte ligt 24 uur in zijn mailbox. De inruilauto kan in het voorstel worden meegenomen, zonder dat de dealer deze hoeft te zien. Biedt de offerte voldoende aanknopingspunten om zaken te doen, dan kan deze middels een paar muisklikken worden omgezet in een order. De nieuwe Smart wordt afgeleverd bij Stemerdink in Veenendaal of thuis voor de deur.

Paul de Vries, eigenaar en initiatiefnemer van Nieuweautokopen.nl: "Het Smart-publiek zal zich zeker aangetrokken voelen tot deze manier van een auto kopen. Smart dealer Stemerdink heeft dat goed begrepen en speelt daar handig op in."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding