Daarnaast werd de verwachting voor het aantal te verkopen Saabs in 2010 verlaagd naar 30.000-35.000, van een eerder gemelde 45.000. Tevens maakte topman Victor Muller bekend dat Spyker vanaf april 2011 mogelijk een notering krijgt in Stockholm (SPYKR.AE), maar dat de autofabrikant Amsterdam voorlopig niet zal verlaten.

"Het plan is ongewijzigd om een notering te krijgen in Stockholm, maar we willen dat na publicatie van de jaarcijfers van 2010 doen", zegt Muller tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Zweden is voor Spyker een thuismarkt na overname van het Zweedse automerk Saab, in februari dit jaar. Muller heeft eerder aangegeven meer handel in het aandeel Spyker te willen, en daarom een notering in Stockholm na te streven.

In eerste instantie zal het een dubbele notering worden, want het Damrak wordt niet direct verlaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding