De huidige Mitsubishi modellen Colt en Outlander zullen tot 2012 worden doorgebouwd, maar wat er daarna met de productievestiging gaat gebeuren, is nog onbekend. Bij Nedcar zijn op het moment nog 1.500 mensen werkzaam.

In 2011 wordt de huidige Colt vervangen door een nieuw model (de Mitsubishi Global Small Car), maar het is onzeker of Born dit type mag gaan produceren. De opvolger van de Colt zal sowieso in Thailand gebouwd gaan worden.

Momenteel wordt daar door Mitsubishi zwaar geïnvesteerd om een productiestart in september 2011 mogelijk te maken. In Thailand worden flinke subsidies uitgedeeld aan autofabrikanten om productie naar dat land toe te trekken in het kader van het zogeheten Eco-car project. Bij Nedcar heerst ondertussen een oorverdovende stilte.

"Het is onbekend of we na de Colt nog een nieuw model van Mitsubishi zullen bouwen. Aan het einde van december maakt Mitsubishi zijn langetermijnplanning bekend en zullen we weten of er toekomstplannen zijn met Nedcar", aldus de woordvoerster van de Limburgse fabriek.

Door de investeringen in Azië en stagnerende vraag naar auto’s in Europa lijkt de toekomst voor Nedcar als Mitsubishi fabriek somber. Bij de Nederlandse productiestart van de Outlander in 2008 werd gemeld dat ook de assemblage van zustermodellen Citroën C-Crosser en Peugeot 4007 die kant op zou komen. Die modellen worden echter nog steeds in Japan gemaakt.

Bron: AutoInternationaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding