De auteurs zijn Tim Jansma en Richard van Berkel, beiden behept met een journalistieke achtergrond en een passie voor auto’s. Ze werken bij een communicatieadviesbureau dat hen in nauw contact brengt met ondernemend Nederland. Van Berkel schreef eerder diverse boeken op financieel-economisch gebied en Jansma schrijft voor verschillende zakelijke publicaties. Jansma en Van Berkel tonen volgens Kosmos "een staaltje uitstekende onderzoeksjournalistiek". De uitgever belooft de lezer antwoorden op vragen als: Wat ging er mis bij Kroymans, wat bepaalde het falende management en had er niet eerder ingegrepen moeten en kunnen worden?

In de hoogtijdagen boekte Kroymans (importeur van onder meer Saab, Alfa Romeo, Ferrari en Maserati) een omzet van meer dan twee miljard euro en werkten er vierduizend mensen. Maar toen de autoverkoop vrijwel tot stilstand kwam door de kredietcrisis, bleek er meer aan de hand te zijn. Het bedrijf was in korte tijd hard gegroeid en veel dure overnames waren gefinancierd met geleend geld. Deze schulden werden het bedrijf fataal toen de automarkt instortte. Het gevolg: een miljard euro aan vorderingen. Bovendien is een aantal luxe boliden sinds het faillissement spoorloos verdwenen. Meer over Kroymans in het Dossier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding