Dat heeft het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM)becijferd. Deze kostenpost wordt veroorzaakt door 81 procent van alle automobilisten in Europa. Zij zorgen voor een brandstofverspilling die leidt tot een onnodige, extra CO2-uitstoot.

Om deze verspilling terug te dringen heeft het IvDM de bespaarmogelijkheden van brandstof, waaronder een juiste bandenspanning en een goede wieluitlijning, op een rij gezet. Deze zijn terug te vinden op www.jebentalsnelduurzaamopweg.nl.

Volgens dit instituut kan het maandelijks controleren van de bandenspanning een besparing opleveren van meer dan 100 euro per jaar. IvDM is het kenniscentrum van de brancheverenigingen Bovag en RAI Vereniging en bevordert kennis en bewustwording op het gebied van milieu en duurzaamheid binnen de mobiliteitsbranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding