Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De investeringen in de nieuwe testvoorzieningen worden opgehoest door TNO, VDL, het ministerie van Economische Zaken, de provincie en de gemeente Helmond. VDL zet op de Helmondse campus een testcentrum op voor productietechnologie, voor de ontwikkeling en het beproeven van productie-automatisering, laksystemen en las- en kunststoftechnologie. Er kunnen ook onderdelen voor bussen, trucks en trailers worden getest.

TNO, dat nu al op de Helmondse campus beschikt over een groot botslaboratorium en proefstanden om onder meer kinderzitjes en autogordels te testen, gaat uitbreiden met ontwikkel- en testfaciliteiten voor elektrische voertuigtechnologie. Verder komt er een nieuw laboratorium voor driving guidance: ‘zelfdenkende’ auto’s, die als ze achter elkaar rijden onderling steeds dezelfde afstand houden en -tegelijkertijd- remmen of optrekken. Er komen ook werkplaatsen voor jonge, startende bedrijven in de automotive-industrie en gemeenschappelijke testcentra.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding