Gemiddelde prijs nieuwe auto 25 mille in 2011

De gemiddelde prijs van nieuwe personenauto’s stijgt volgend jaar naar een recordhoogte van 25 duizend euro.

Dat blijkt volgens de website autointernationaal uit onderzoek van het Center for Automotive Research. Het CAR is een onderdeel van de universiteit van Duisburg-Essen.

In de eerste negen maanden van 2010 steeg de gemiddelde prijs van een nieuwe auto naar 24.752 euro. Dat is drieduizend euro meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, aldus de onderzoekers. Vorig jaar gingen de prijzen nog omlaag door de malaise in de autobranche en de subsidieprogramma’s van overheden. Als gevolg daarvan werden vooral kleinere en goedkopere auto’s aan de man gebracht. Maar door de economische opleving tonen automobilisten nu weer meer interesse in grotere en premium auto’s.

Gemiddelde prijs nieuwe auto 25 mille in 2011 - Automobielmanagement.nl

Gemiddelde prijs nieuwe auto 25 mille in 2011

De gemiddelde prijs van nieuwe personenauto’s stijgt volgend jaar naar een recordhoogte van 25 duizend euro.

Dat blijkt volgens de website autointernationaal uit onderzoek van het Center for Automotive Research. Het CAR is een onderdeel van de universiteit van Duisburg-Essen.

In de eerste negen maanden van 2010 steeg de gemiddelde prijs van een nieuwe auto naar 24.752 euro. Dat is drieduizend euro meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, aldus de onderzoekers. Vorig jaar gingen de prijzen nog omlaag door de malaise in de autobranche en de subsidieprogramma’s van overheden. Als gevolg daarvan werden vooral kleinere en goedkopere auto’s aan de man gebracht. Maar door de economische opleving tonen automobilisten nu weer meer interesse in grotere en premium auto’s.