De volumegroei met bijna een kwart volgt op een moeilijk 2009. Op de gehele automarkt voor transport van personenauto’s (-22,45 procent) en bestelwagens (-39,4 procent) nam het werkaanbod drastisch af.

Het Franse Gefco (Groupages Express de Franche-COmté) is sinds 1971 actief in de Benelux. Het bedrijf vervoert auto’s voor Peugeot, Citroen, Mitsubishi, Fiat en Chrysler. In 2011 verwacht Gefco Automotive een totale markt van rond de 500 duizend personenauto’s (plm. drie procent t.o.v. 2010) en zestigduizend bestelwagens (plm. tien procent t.o.v. 2010). Will Walravens, directeur Gefco  Automotive in Oosterhout. "De werkplaatsactiviteiten bleven in 2010 nog achter, maar de bodem is bereikt en de markt is zich aan het herstellen."

Eerder in 2010 begon Gefco Oosterhout extra autotransporters in te zetten voor de aflevering naar dealers in Nederland. Komend jaar gaat het bedrijf nog meer materieel inzetten om te kunnen voldoen aan de vraag van dealers en autofabrikanten. Ook gaat Gefco verder investeren om het gehele logistieke proces in kaart te brengen en een kwaliteitsgarantie te bieden. Hiervoor start Gefco Benelux een pilot met track & trace. Het systeem moet leiden tot procesverbetering in de  logistieke keten van fabrikant tot koper.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding