Het bedrijf heeft orders ter waarde van 120 miljoen euro ontvangen van de autofabrikanten Audi, Volkswagen en Opel en de vrachtwagenbouwer MAN. Dat maakte Imtech vandaag (4 januari) bekend. De oplossingen van Imtech moeten bijdragen aan een beter milieu en het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen van de klanten. Ook maken ze een kostenefficiënte productie mogelijk, aldus Imtech.

Zo wordt bij Audi in Ingolstadt afvalwarmte gebruikt van een nabijgelegen olieraffinaderij en een afvalverwerkingscentrale. Daardoor wordt nog dit jaar 67.000 ton aan CO2-uitstoot bespaard, aldus Imtech. Voor Volkswagen realiseert Imtech een nieuwe hightechwarmtekrachtcentrale bij de versnellingsbakkenfabriek in Baunatal.

Voor Volkswagen in Zwickau en MAN in München helpt Imtech bij de verwezenlijking van duurzame technische infrastructuur in nieuwe productiehallen. Voor Opel in Dudenhofen zal een nieuw hightechkoudeklimaattestfaciliteit worden gerealiseerd.

Eind mei vorig jaar maakte Imtech al bekend dat het voor 31 miljoen euro orders voor duurzame technologie had verkregen van de autofabrikanten Porsche, Audi en Daimler.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding