De op 3 januari 2011 overleden oprichter en eigenaar Gert Enklaar voerde al enige tijd gesprekken over de strategische overname van het pr-bureau. Zowel het team van Móbile als de directie van Sabel Groep verwachten dat de samenwerking beide bureaus een impuls zal geven. De bureaus zijn zowel wat betreft klantenportefeuille als specialismen sterk aanvullend. Móbile blijft na de overname voortbestaan onder de huidige bureaunaam en blijft werken met het huidige team vanuit het kantoorpand in Bussum. De bureauleiding komt vooralsnog in handen van commercieel directeur Céleste Slijters.
Móbile is een algemeen public relations adviesbureau met een specialisatie op het gebied van de autobranche. Het bureau adviseert over het totale spectrum van de corporate communicatie en de public relations van de opdrachtgever. Daarnaast heeft de onderneming een eigen productiefaciliteit (redactie en studio) in huis om een groot aantal van de door het bureau geadviseerde middelen in eigen beheer te produceren.
Sabel Groep bedenkt en maakt online en offline communicatiemiddelen. Verder adviseert het bedrijf over de effectieve inzet daarvan. Sabel Groep bestaat uit: Sabel Communicatie, Sabel Online, Sabel Interim, CommOnline Academy en Tookyo Design. Met 36 communicatie- en internetadviseurs, tekstschrijvers, vormgevers, interactieontwerpers en webdevelopers werkt Sabel Groep – vanuit Utrecht (Bilthoven), Den Haag en Amsterdam – in hechte, multidisciplinaire teams. Het bureau is in 1998 opgericht door Robbert Jan Sabel.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding