Dat meldt RTL-Z.  De sterke daling van vandaag staat in schril contrast met de afgelopen dagen. Toen waren koersstijgingen met dubbele cijfers niet ongewoon. Topman Muller van Spyker meldde gisteren dat er geen nieuws te melden viel is sinds de verkoopcijfers voor Saab vorige week en kon de stijging niet verklaren. De aanwezigheid van Saab bij de autoshow in Detroit van de afgelopen dagen kan volgens Victor Muller ook geen reden zijn voor de sterke vraag naar Spyker-aandelen in de afgelopen dagen. "We hebben daar alleen bestaande modellen getoond en hadden er niet eens een eigen stand." Het aandeel stond gisteren (12 januari) rond 13.30 uur bijna 12,5 procent hoger op 6,80 euro bij een omzet van twee miljoen stukken, waar het daggemiddelde de afgelopen maand 160 duizend stukken bedroeg. Sinds het begin van het nieuwe jaar steeg de koers van Spyker met 96 procent.

Handelaren gingen er gisteren vanuit dat de recente stijgingen zouden voortborduren op de verkoopcijfers die het bedrijf vorige week over Saab gaf, waarbij ook de verkoopverwachtingen voor dit jaar en volgend jaar werden herhaald.  Waarom het aandeel vandaag ineens weer ongeliefd is, is nu onbekend. Mogelijk zijn het zogenoemde ‘winstnemingen’ van de afgelopen dagen, dus mensen die in waarde gestegen aandelen verkopen om winst te maken. (Dow Jones / RTL-Z)
 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding