Het bedrijf maakte donderdag (vandaag, 24 februari) bekend dat de twee partijen een voorlopig contract hebben getekend en in onderhandeling zijn. Bij de verkoop zal Antonov meteen een bedrag van 15 miljoen euro betalen. Verder krijgt Spyker van 2011 tot 2016 periodiek een deel van de winst van het verkochte onderdeel. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 17 miljoen euro.

Het geld zal door Spyker gebruikt worden om een deel van zijn schulden aan investeringsfonds Tenaci af te lossen. Tenaci is in handen van Victor Muller, de bestuursvoorzitter en oprichter van Spyker.

Na het afstoten van de sportwagentak, gaat Spyker Cars zich richten op Saab, de Zweedse autoproducent die Spyker vorig jaar heeft gekocht. De sportwagens worden verkocht onder de merknaam Spyker. Het was donderdag niet meteen duidelijk of het beursgenoteerde bedrijf zijn naam zal wijzigen.

”De Spyker-activiteiten werden snel na de aankoop van Saab een kleine vis in een grote vijver. Om de activiteiten te ontwikkelen, heeft het een flinke kapitaalbehoefte. Daarom is de beslissing om de Spyker- en Saabactiviteiten te splitsen een goede", aldus Muller. Verder zei hij:

"Het voelt erg goed om Spyker te verkopen. Het bedrijf zal floreren buiten de groep. Ook het Zweedse autobedrijf Saab, onderdeel van het beursgenoteerde Spyker Cars, zal profiteren. Spyker zal geen beroep meer doen op de kasmiddelen van Saab en de focus komt volledig te liggen op het Zweedse merk".

Volgens de topman heeft de verkoop geen gevolgen voor de Nederlandse werknemers van de sportwagenfabrikant. Verder blijft Muller nauw betrokken bij Spyker en zullen de sportwagens bij de Saab-dealer te vinden zijn. "Saab-dealers blijven de deuren openzetten voor Spyker."

Bron: RTL-Z

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding