Fiscus pakt 2000 auto’s af van wanbetalers

Bij controleacties zijn vorig jaar door de Belastingdienst tweeduizend auto’s van wanbetalers in beslag genomen. Bij deze acties werd bovendien bijna vijf miljoen euro ter plekke afgerekend. Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers van Financiën donderdag bekendgemaakt.

De fiscus voert regelmatig samen met gemeenten en politie controleacties uit waarbij mensen direct hun openstaande belastingschulden moeten betalen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van flitsauto’s die zijn uitgerust met een camera en een computer.

De camera leest het kenteken en vergelijkt het nummer met een bestand van openstaande belastingschulden. Bij een ‘hit’ wordt de automobilist door de politie naar een parkeerplaats geleid. Daar moet direct worden afgerekend met deurwaarders van de fiscus. Pinnen kan ook.

Bij weigering wordt de auto in beslag genomen.

‘Mensen die niet willen horen, moeten maar voelen. Vooral omdat de meeste mensen wel op tijd hun belasting betalen’, zegt Frans Weekers.

Wordt daarna nog niet betaald, dan wordt de auto verkocht via Domeinen en met de opbrengst de openstaande belastingschuld afgelost.

(ANP/de Volkskrant)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiscus pakt 2000 auto’s af van wanbetalers - Automobielmanagement.nl

Fiscus pakt 2000 auto’s af van wanbetalers

Bij controleacties zijn vorig jaar door de Belastingdienst tweeduizend auto’s van wanbetalers in beslag genomen. Bij deze acties werd bovendien bijna vijf miljoen euro ter plekke afgerekend. Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers van Financiën donderdag bekendgemaakt.

De fiscus voert regelmatig samen met gemeenten en politie controleacties uit waarbij mensen direct hun openstaande belastingschulden moeten betalen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van flitsauto’s die zijn uitgerust met een camera en een computer.

De camera leest het kenteken en vergelijkt het nummer met een bestand van openstaande belastingschulden. Bij een ‘hit’ wordt de automobilist door de politie naar een parkeerplaats geleid. Daar moet direct worden afgerekend met deurwaarders van de fiscus. Pinnen kan ook.

Bij weigering wordt de auto in beslag genomen.

‘Mensen die niet willen horen, moeten maar voelen. Vooral omdat de meeste mensen wel op tijd hun belasting betalen’, zegt Frans Weekers.

Wordt daarna nog niet betaald, dan wordt de auto verkocht via Domeinen en met de opbrengst de openstaande belastingschuld afgelost.

(ANP/de Volkskrant)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding