DAF zegt op korte termijn circa 300 nieuwe medewerkers te hebben voor de vestigingen in Eindhoven en het Belgische Westerlo. De fabrikant heeft niet alleen mensen nodig in de productie, maar ook op afdelingen als productontwikkeling, personeelszaken, marketing en sales en financiën. 
De productie bij de truckfabrikant zal vanwege de toenemende orderontvangst opnieuw verhoogd worden. "We zien in heel Europa een duidelijke stijging van de vraag naar transport en vrachtwagen", aldus president-directeur Harrie Schippers.
DAF produceerde in september 2008 nog 245 trucks per dag. Het jaar daarna was echter een dieptepunt, toen er dagelijks slechts 40 trucks van de band rolden. De fabrikant moest eind 2008 en 2009 in Eindhoven en Westerloo bijna 2000 tijdelijke en tientallen vaste krachten laten gaan. Nu wil DAF dus weer nieuw personeel aantrekken in beide vestigingen.
Medewerkers van de fabrieken krijgen een premie van 650 euro als zij een nieuwe werknemer werven.