Audi boekt verkooprecords en 3,3 miljard winst

Audi Group AG heeft in het boekjaar 2010 bijna 1,1 miljoen auto’s verkocht en op een omzet van 35,4 miljard euro een operationele winst geboekt van 3,34 miljard.

Dat heeft Audi zojust bekendgemaakt op zijn jaarcijferpresentatie in Ingolstadt. "De operationele winst van 3,34 miljard euro bewijst hoe winstgevend Audi is. We groeien niet alleen in China maar ook veel regio’s in de wereld. Dit jaar verwachtyen we 1,2 miljoen eenheden te verkopen", aldus topman Rupert Stadler.

Het jaar 2010 was qua verkoopcijfers het beste jaar van Audi ooit. De afzet nam toe met vijftien procent tot 1,092 miljoen stuks en de omzet steeg met achttien procent van 29,8 naar 35,4 miljard euro. Op operationeel niveau steeg de winst met meer dan honderd procent naar 3,34 miljard euro.

In het afgelopen jaar leverde Audi wereldwijd 1,092 auto’s uit aan klanten op veertig markten. Het dochtermerk Lamborghini deed het niet zo goed: er werden maar 1302 auto’s verkocht tegen 1515 eenheden in het vorige boekjaar. Het zou komen doordat de Murciélago in mei vorig jaar uit productie ging en de opvolger ervan, de Aventador, pas over een paar maanden zal worden gelanceerd.

Audi zal in de jaren 2011-2015 meer dan elf miljard euro investeren, waarvan 9,5 miljard is bedoeld voor nieuwe producten, inclusief hybrides en ev’s. Vijf miljard wordt geïnvesteerd in de vestigingen Ingolstadt en Neckarsulm in Duitsland. De medewerkers van Audi profiteren mee van het succes. Alle 42,5 duizend fabrieksmedewerkers kregen gemiddeld 6,5 duizend euro aan bonus. Dat is ongeveer anderhalf keer het gemiddelde loon.

 

Meer hierover en over de cijfers van Volkswagen in AM 5 van 18 maart

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi boekt verkooprecords en 3,3 miljard winst - Automobielmanagement.nl

Audi boekt verkooprecords en 3,3 miljard winst

Audi Group AG heeft in het boekjaar 2010 bijna 1,1 miljoen auto’s verkocht en op een omzet van 35,4 miljard euro een operationele winst geboekt van 3,34 miljard.

Dat heeft Audi zojust bekendgemaakt op zijn jaarcijferpresentatie in Ingolstadt. "De operationele winst van 3,34 miljard euro bewijst hoe winstgevend Audi is. We groeien niet alleen in China maar ook veel regio’s in de wereld. Dit jaar verwachtyen we 1,2 miljoen eenheden te verkopen", aldus topman Rupert Stadler.

Het jaar 2010 was qua verkoopcijfers het beste jaar van Audi ooit. De afzet nam toe met vijftien procent tot 1,092 miljoen stuks en de omzet steeg met achttien procent van 29,8 naar 35,4 miljard euro. Op operationeel niveau steeg de winst met meer dan honderd procent naar 3,34 miljard euro.

In het afgelopen jaar leverde Audi wereldwijd 1,092 auto’s uit aan klanten op veertig markten. Het dochtermerk Lamborghini deed het niet zo goed: er werden maar 1302 auto’s verkocht tegen 1515 eenheden in het vorige boekjaar. Het zou komen doordat de Murciélago in mei vorig jaar uit productie ging en de opvolger ervan, de Aventador, pas over een paar maanden zal worden gelanceerd.

Audi zal in de jaren 2011-2015 meer dan elf miljard euro investeren, waarvan 9,5 miljard is bedoeld voor nieuwe producten, inclusief hybrides en ev’s. Vijf miljard wordt geïnvesteerd in de vestigingen Ingolstadt en Neckarsulm in Duitsland. De medewerkers van Audi profiteren mee van het succes. Alle 42,5 duizend fabrieksmedewerkers kregen gemiddeld 6,5 duizend euro aan bonus. Dat is ongeveer anderhalf keer het gemiddelde loon.

 

Meer hierover en over de cijfers van Volkswagen in AM 5 van 18 maart

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding