‘Saab kan in financiële problemen komen’

De Russische zakenman Vladimir Antonov, die wordt genoemd als mogelijke investeerder in de in Zweden gevestigde autoproducent Saab Automobile, zegt dat hij geen vertrouwen heeft in Saab’s business plan en waarschuwt dat de autoproducent in financiële problemen zou kunnen komen.

Dat meldt zakenkrant Dagens Industri donderdag.

Antonov zegt dat het onwaarschijnlijk is dat Saab -eigendom van het Nederlandse Spyker Cars – dit jaar zijn verkoopdoelstelling van 80.000 auto’s zal halen. "Naar mijn mening zal Saab Automobile hooguit tussen de 60.000 en 65.000 auto’s verkopen dit jaar."

Volgens Antonov, voorzitter en belangrijke aandeelhouder van de Litouwse bank Bankas Snoras AB, zou een falend businessplan er toe kunnen leiden dat de Europese investeringsbank de in februari vorig jaar aan Saab verstrekte lening van 400 miljoen euro opeist. De Zweedse overheid staat garant voor deze lening.

Zonder financiering zou Saab Automobile binnen vijf dagen failliet zijn, aldus Antonov. Hij voegt eraan toe dat nog eens dik 350 miljoen euro nodig is om Saab op de been te houden en het geplande kleinere model te ontwikkelen. Er zijn andere investeerders nodig, benadrukt hij.

Antonov had voorheen een groot belang in Spyker. Door vermeende banden tussen de familie Antonov en de georganiseerde misdaad zouden de gesprekken tussen GM en Spyker zijn afgebroken, totdat Antonov zijn aandelen in de Nederlandse automaker verkocht.

Het aandeel Spyker keldert op de Amsterdamse beurs met dik 14% naar 4 euro (omstreeks 12.00 uur).

(Dow Jones Nieuwsdienst)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Alle bijzondere prestaties hebben één ding gemeen; aanvankelijk leken ze onmogelijk.
George V.

Geplaatst door: George Veenstra op

Tactische zet om goedkoop Spyker te kunnen kopen!
Helaas over de rug van Saab.
Trap na geven noem ik het……..

Geplaatst door: EJ op
‘Saab kan in financiële problemen komen’ - Automobielmanagement.nl

‘Saab kan in financiële problemen komen’

De Russische zakenman Vladimir Antonov, die wordt genoemd als mogelijke investeerder in de in Zweden gevestigde autoproducent Saab Automobile, zegt dat hij geen vertrouwen heeft in Saab’s business plan en waarschuwt dat de autoproducent in financiële problemen zou kunnen komen.

Dat meldt zakenkrant Dagens Industri donderdag.

Antonov zegt dat het onwaarschijnlijk is dat Saab -eigendom van het Nederlandse Spyker Cars – dit jaar zijn verkoopdoelstelling van 80.000 auto’s zal halen. "Naar mijn mening zal Saab Automobile hooguit tussen de 60.000 en 65.000 auto’s verkopen dit jaar."

Volgens Antonov, voorzitter en belangrijke aandeelhouder van de Litouwse bank Bankas Snoras AB, zou een falend businessplan er toe kunnen leiden dat de Europese investeringsbank de in februari vorig jaar aan Saab verstrekte lening van 400 miljoen euro opeist. De Zweedse overheid staat garant voor deze lening.

Zonder financiering zou Saab Automobile binnen vijf dagen failliet zijn, aldus Antonov. Hij voegt eraan toe dat nog eens dik 350 miljoen euro nodig is om Saab op de been te houden en het geplande kleinere model te ontwikkelen. Er zijn andere investeerders nodig, benadrukt hij.

Antonov had voorheen een groot belang in Spyker. Door vermeende banden tussen de familie Antonov en de georganiseerde misdaad zouden de gesprekken tussen GM en Spyker zijn afgebroken, totdat Antonov zijn aandelen in de Nederlandse automaker verkocht.

Het aandeel Spyker keldert op de Amsterdamse beurs met dik 14% naar 4 euro (omstreeks 12.00 uur).

(Dow Jones Nieuwsdienst)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Alle bijzondere prestaties hebben één ding gemeen; aanvankelijk leken ze onmogelijk.
George V.

Geplaatst door: George Veenstra op

Tactische zet om goedkoop Spyker te kunnen kopen!
Helaas over de rug van Saab.
Trap na geven noem ik het……..

Geplaatst door: EJ op