Dat verwacht econoom Patrick Beijkersbergen van de Vereniging van Effectenbezitters. "Het tempo waarin nu verlies wordt gemaakt, kan maar op één manier worden goedgemaakt en dat is door een emissie", aldus Beijersbergen tegen de Dow Jones Nieuwsdienst. Spyker (Saab) maakte in 2010 een nettoverlies van 218 miljoen euro, maar topman Victor Muller houdt nog steeds vast aan de verwachting in 2012 winstgevend te zijn.

Afgelopen vrijdag was opnieuw een aandelenuitgifte van 5,6 miljoen nodig om schulden af te lossen. "Het probleem met Muller is dat hij al zeven jaar lang belooft winstgevend te worden en al zeven jaar lang beleggers teleurstelt. Ik zie weinig reden er nu wel vertrouwen in te hebben", aldus een sceptische Beijersbergen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding