Het model is inmiddels al meer dan achttienhonderd keer besteld – een absoluut record in ons land, meldt PR-manager Guido Roozekrans van importeur Louwman & Parqui. "Vorig jaar verkocht Lexus zevenhonderd auto’s. Voor heel 2011 hadden wij een doelstelling voor 1.500 CT’s, maar nog voor de auto in Nederland was te zien, hadden we duizend getekende orders. Samen met de UK zitten we in Europa op een gedeelde eerste plaats. We ruilen er bijna uitsluitend vreemd merk op in."

Roozekrans is niet bang dat de overheid gezien het succes van schone auto’s de fiscale stimulering gaan wijzigen, met dalende verkopen als gevolg. "De overheid zal aan de knop draaien, daar twijfel ik niet aan. Maar een CO2-uitstoot van 87 gram is zo extreem laag, daar kun je niet aan voorbij. Als de overheid dat niet meer belastingvrij houdt, dan serveer je de rest van de autobranche af. Zo ver zal het niet komen."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding