Nog eens drie procent daarbovenop, zoals de directie van NedCar c.q. eigenaar Mitsubishi donderdag vroeg, is wat Van Rees betreft uit den boze. In hoeverre zijn standpunt wordt gedeeld blijkt volgende week. Dan polsen de vakbonden (CNV Vakmensen, De Unie en FNV Bondgenoten) hun vijftienhonderd medewerkers tellende achterban over het eventueel te brengen loonoffer.

NedCar en Mitsubishi verkeren in zwaar weer en zinnen op maatregelen om de (loon)kosten te drukken. De autofabriek mikt op minimaal twee en maximaal vijf procent lagere loonkosten, al dan niet tijdelijk. In eigen land kampt Mitsubishi met logistieke problemen die gevolgen kunnen hebben voor NedCar. Zo bevinden zich enkele toeleveranciers nabij de begin maart vernielde kerncentrales. Levering van onderdelen is of wordt daardoor lastig. Consequentie zou kunnen zijn dat NedCar eind volgende maand bij gebrek aan onderdelen de productie van de Mitsubishi Outlander moet terugschroeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding