Het bankroet, afgelopen dinsdag uitgesproken door de rechtbank in Arnhem, heeft betrekking op drie bv’s – Jonker Automotive, Jonker Hoevelaken en Jonker Exclusive – en op de holdingmaatschappij, Jonker Beheer Hoevelaken. Curator is mr. M.W. Riezebosch van advocatenkantoor Van Veen in Ede, maar zij is nog niet voor commentaar bereikt.  

Jonker Automotive was de grootste occasiondealer van Midden-Nederland, op zichtlocatie vanaf de snelweg A1 ter hoogte van knooppunt Hoevelaken. Daarnaast zat het bedrijf in het taxatieteam van XRay en vertegenwoordigde het ook nog Mazda. Iets meer dan een maand vóór het faillissement berichtte AM nog over een nieuw initiatief van Jonker – XL Plaza. Dit concept moest showrooms en verkoopruimten voor auto’s, motoren, caravans, boten, aanhangers onder één dak brengen om (showroom)ruimte te kunnen verhuren aan derden. Overigens zijn binnen en de buiten de branche de meningen over het bedrijf nogal verdeeld. Het bericht van AM, eind april, over de financiële problemen bij Jonker Automotive leverde tot nu toe meer dan dertig reacties op.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding