Het gaat in eerste instantie om totaal zes dagen in de maanden september en oktober, verklaart een woordvoerder van het bedrijf desgevraagd.

Bedrijven die minder werk hebben door de aardbeving en tsunami in Japan kunnen werktijdverkorting voor hun personeel aanvragen, maakte minister Henk Kamp (SZW) in april bekend. ‘We verwachten in de periode september en oktober minder werk, doordat we onderdelen voor dieselmotoren later binnenkrijgen dan gepland. De productie van auto’s zal dan ontregeld worden. Leveranciers in Japan zijn in de problemen gekomen door de natuurramp’, aldus de woordvoerder van Nedcar.

Nedcar produceert in Born auto’s voor het Japanse moederbedrijf Mitsubishi, dat ook hinder ondervindt van de kernramp in Japan en de nasleep daarvan. Ook wordt door schaarste aan  elektriciteit in Japan bij bedrijven geregeld de stroom uitgeschakeld. Diverse leveranciers voor de automotive liggen in het gebied bij de ontplofte kerncentrales, waardoor onderdelen soms niet op tijd geleverd kunnen worden.

Nedcar verwacht dat het ministerie de werktijdverkorting zal toekennen. In april waren er al zeven aanvragen voor werktijdverkorting ingediend door bedrijven in Nederland vanwege de ramp in Japan.

Bron: FD