De afzet van de autodealers van de groep (de divisie SternDealers) nam toe met zeven procent tot 15,5 duizend auto’s. Vooral de nieuwe personenauto’s (+15,9%) en bestelauto’s (+22,4%) deden het goed en de marge op de verkoopomzet bleef op peil, meldt Stern. De aftersalesomzet van SternDealwrs bleef achter bij 2010, met name door de afzet van minder winterbanden. De divisie SternDiensten realiseerde een goed eerste kwartaal door het herstel van de resultaten van SternRent en ‘zeer positieve resultaten’ van SternLease. De schadehersteltak SternSchade wist het verminderde schadeaanbod deels op te vangen met kostenbesparingen.

In het jaarverslag meldde Stern al dat de vooruitzichten voor 2011 en de volgende jaren positief worden ingeschat. Het kostenniveau is structureel verlaagd en lopende programma’s ter verhoging van de efficiency worden doorgezet. Stern Groep houdt rekening met een iets lagere markt in euro’s ten opzichte van 2010 en verwacht pas in de jaren na 2011 beperkte verdere groei.

De bedrijfslasten ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010 zijn met 1,7 miljoen euro teruggebracht. Als rekening wordt gehouden met de verkoop van SternFinance en Falco Auto Almere, daalden de kosten autonoom met 1,1 miljoen euro (-2,6%). De daling had betrekking op de personeelskosten (-1,6%) en op de overige bedrijfskosten (-4,1%).      

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding