De gemiddelde premie ligt nu al ruim 9% hoger dan in december 2010. ANWB, ASR, Budgio, De Goudse, Turien & Co, Unigarant en Generali hebben dit jaar hun premies verhoogd. Univé, Klaverblad en Delta Lloyd deden dat al eerder.
De premieverhogingen worden onder meer veroorzaakt door de toename van het aantal schades als gevolg van het slechte winterweer. Ook heeft De Nederlandsche Bank erop aangedrongen dat verzekeraars grotere reserves aanleggen om ook in financieel slechtere tijden te kunnen overleven.
Dat blijkt uit onderzoek van Independer.nl.De vergelijker houdt sinds augustus 2006 een premie-index bij voor autoverzekeringen en premieschommelingen. Van augustus 2006 (index: 100) tot mei 2008 (index: 69) daalden de gemiddelde premies met 31%. In 2009 en 2010 stegen de premies licht (+2,7%). De sterke stijging van begin dit jaar laat duidelijk een kentering zien. Independer.nl verwacht dan ook dat de premiestijging bij autoverzekeringen over de hele linie zal doorzetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding