Het gaat om Autobedrijf van Leijden in Alphen aan den Rijn, Auto Herwers in Doetinchem en Auto Sturm in Goes. Daarmee komt het aantal Nissan Leaf-dealers op vier, want ook Visscher Amsterdam levert dit model. De verkoop van de Leaf start officieel op 1 juni aanstaande. 

Van de Leaf rijden in en om Amsterdam inmiddels zo’n 100 exemplaren. Deze auto’s zijn geleverd in het kader van een pilotproject. De aanstelling van de 3 extra dealers luidt de volgende fase in, stelt Aad van Dijk, managing director van Nissan Nederland: "We starten de verkoop aan zowel particulieren als bedrijven en overheden. Als eerste merk hebben we een volwaardige, gebruiksvriendelijke gezinsauto die volledig elektrisch is aangedreven. De interesse die we voor de elektrische Nissan ervaren, is dan ook enorm". 

De Leaf heeft tijdens de Euro NCAP crashtests de maximale score van 5 sterren gekregen voor botsveiligheid. Het is voor het eerst dat een elektrische auto de maximale score haalt tijdens de stringente botsproeven van de onderzoeksorganisatie. De Nissan kreeg een waardering van 89 procent voor de veiligheid van volwassenen en 83 procent voor de veiligheid van kinderen in de auto.

Verder kende de organisatie de Leaf een score toe van 84 procent voor alle veiligheidssystemen aan boord, zoals ESP en de snelheidsbegrenzer. De vijfdeurs gezinsauto scoorde met een resultaat van 65 procent ook op het gebied van voetgangersveiligheid hoger dan gemiddeld. Dat komt onder meer doordat vlak onder de motorkap relatief weinig harde componenten zitten. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding