De verkoop van nieuwe caravans blijft stabiel. Volgens branchevereniging BOVAG stijgt het totaal aantal kampeermiddelen in Nederland nog steeds.

Ten opzichte van vorig jaar blijft de verkoop van nieuwe caravans met een lichte daling van 2,7 procent over de eerste vijf maanden van 2011 redelijk stabiel, zeker omdat in de maand mei een plus van 1,8 procent werd genoteerd. De verkoop van nieuwe kampeerauto’s daarentegen zit duidelijk in de lift. De maand mei van dit jaar laat zelfs een groei van ruim 60 procent zien, maar dit is te herleiden aan een inhaalslag bij de afleveringen van nieuwe campers. 

Gemeten over de periode januari tot en met mei 2011 bedraagt de verkoopstijging 13 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van gebruikte kampeerauto’s doet het zelfs nog wat beter met een plus van 18 procent in de eerste vijf maanden van 2011.

"Het totaal aantal caravans en campers in ons land is de afgelopen twaalf maanden met 4.220 stuks gegroeid naar een totaal van ruim 550.000," aldus Hans Louwers, manager BOVAG Caravan- & Camperbedrijven. "Nederland is daarmee qua caravan- en camperdichtheid koploper in Europa."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding