ING krijgt 637 miljoen euro voor het leasebedrijf. Afhankelijk van de winst die Car Lease maakt zal een aanvullend bedrag worden uitgekeerd. De verwachting is dat het totale bedrag daarmee uitkomt op 700 miljoen euro. BMW’s Alphabet biedt advies, financiering en dienstverlening aan ruim twaalfduizend klanten in veertien landen. ING Car Lease heeft een vloot van ongeveer 240 duizend voertuigen in acht Europese landen en telt circa twaalfhonderd werknemers. ING denkt dat de transactie in het vierde kwartaal van 2011 wordt afgerond. Met de verkoop maakt ING Groep 530 miljoen euro aan kapitaal vrij waarmee nieuwe activiteiten kunnen worden gefinancierd. ABN Amro verkocht leasebedrijf Leaseplan in 2004 voor 1 miljard euro aan autofabrikant Volkswagen. (ANP/NUzakelijk)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding