Het verlies kwam in het tweede kwartaal van dit jaar neer op 489 miljoen euro, terwijl in het eerste kwartaal nog een winst(je) werd gemaakt van elf miljoen. Door de verslechterde vooruitzichten moest het bedrijf een afschrijving doen van 512 miljoen omdat de markt voor losse navigatiesystemen harder krimpt dan eerder verwacht.

 

Dat maakte de fabrikant van navigatiekastjes (pnd’s) vandaag bekend. Eerder stelde het bedrijf de verwachtingen voor het jaar al naar beneden bij.

 

TomTom rekent op een omzet van 1,22 tot 1,27 miljard euro. Eerder werd op een omzet van 1,42 miljard tot 1,47 miljard gerekend. Vooral de Amerikaanse markt krimpt hard. TomTom verwacht dat de twee belangrijkste markten, Europa en de Verenigde Staten, vijftien tot twintig procent zullen krimpen. Ondanks de bekendmaking van de schuldenlast schoot het aandeel van TomTom vandaag omhoog tot een plus van vier procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding