Vanaf 10.00 uur biedt de site een Opel Corsa 1.3 CDTi ecoFLEX Connect Edition aan met een korting van – zegt 1daycar – 21,5 procent. "De prijs voor deze uitvoering zou in de showroom uitkomen op 19.812,00 euro." 1daycar biedt de Corsa aan voor 15.550 euro. Het gaat om zes exemplaren.

De introductie van de website 1DayCar.com, onderdeel van Dealerdirect, deed in mei veel stof opwaaien in de autobranche. De site bood toen uit voorraad een Chevrolet Spark aan met korting op de reguliere catalogusprijs. Alle 26 exemplaren werden die dag verkocht, stelt Bas Oude Luttikhuis, directeur van de Dealerdirect Groep. Nadien is er volgens Oude Luttikhuis veelvuldig contact geweest met geïnteresseerde partijen. "De telefoon stond roodgloeiend voor afspraken met dealers en importeurs na de eerste aanbieding." Hoewel Dealerdirect bij de start aangaf elke maand een andere partij auto’s te gaan aanbieden, zijn intussen drie maanden verstreken. Dat had zo zijn reden: "We zijn in alle rust met enkele partijen gaan praten. Hoe vaak kun je zo’n actie doen met nieuwe auto’s? Met welke partijen wil 1DayCar.com zaken doen en met wie niet? Dat koste meer tijd dan we dachten."

Oude Luttikhuis zegt te hebben besloten "zeer selectief en streng te blijven." Tegen veel aanbiedingen is nee gezegd, "simpelweg omdat het niet past binnen onze strategie of de consument er niet genoeg voordeel bij heeft."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding